Polasci

Autobusni kolodvor Međugorje

Adresa Ivana Pavla II
Broj telefona +387 36 651 593
Email ---

O Autobusni kolodvor Međugorje

  Kako do autobusne stanice?

  Autobusni kolodvor Međugorje smješten je na adresi Ivana Pavla II, odnosno odmah kod pošte. Od centra grada ovaj je autobusni kolodvor udaljen 0.5 km, ili drugim riječima 7 minuta hoda. Prema tome, gotovo da možemo reći kako je Autobusni kolodvor Međugorje smješten u samome središtu grada.

  Trebamo li posebno napominjati da do njega možete prošetati čak i ako imate malo više prtljage? U slučaju da vam to ipak iz bilo kojeg razloga nije opcija, svakako možete zamoliti nekoga da vas odbaci ako nemate osiguran vlastiti prijevoz. Taxi je također opcija koju vrijedi razmotriti posebno ukoliko ste svojim smještajem udaljeniji od tih 0.5 km.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Autobusni kolodvor Međugorje otvoren je 2011. godine. Stanica se nalazi neposredno samoga centra tako da su vam sve znamenitosti ovoga, turistički značajnog grada, blizu. Stanica za buseve Međugorje ima šaltere na kojima možete obaviti kupovinu svojih karata, a odmah se pored nalazi kiosk u kojemu možete kupiti štampu i tako si uskratiti vrijeme čekanja busa.

  Uz šaltere za kupovinu karata i kiosk, nedaleko AK Međugorje smješten je i supermarket u kojemu možete obaviti veću kupovinu.

  Restorani i kafići smješteni su u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora pa ne brinite da ćete ostati gladni ili žedni. Ako ste se prerano zaputili do kolodvora te imate još prilično vremena do kretanja autobusa, slobodno ponovno obiđite središte grada. U slučaju da vam čekanje u redu za kartu oduzima dragocjeno vrijeme za posljednji obilazak grada, podsjećamo da putem našeg online servisa karta za bus u manje od dvije minute može biti u vašem džepu.

  Imate par sati vremena

  Ako imate par sati vremena u Međugorju vam sadržaja za razgledavanje sasvim sigurno neće nedostajati. Naime, nalazite se u trenutno jednom od najvećih marijanskih svetišta u svijetu.

  Najznačajniji događaji u Međugorju su: Godišnjica ukazanja, Festival mladih, proslava Velike Gospe, misa na Križevcu, proslava Uskrsa, Božića i Nove godine.

  Pitate li se što posjetiti dok ste tamo mimo ovih događaja, evo što svakako vrijedi vidjeti: Župna crkva sv. Jakova, vanjski oltar, Brdo ukazanja, Križevac, kapelica klanjanja, kip Kraljice Mira, kip sv. Leopolda Bogdana Mandića, groblje Kovačica te Župni dvor čija su vrata otvorena svima.

  OK, nemam prtljage, što sad?

  Nakon što ste stigli u Međugorje i odložili svoju prtljagu u apartman, odnosno hotelsku sobu u kojoj odsjedate vjerojatno je vrijeme za kakav fini obrok. Kad je u pitanju Međugorje, opcija za ukusni zalogaj ne nedostaje. Mi pak predlažemo da sjednete u jedan od ovih restorana: restoran Viktor, Santa Fe te Herceg Etno Selo Međugorje.

  Kad ste pojeli i predahnuli bacite pogled na iznad navedene znamenitosti pa razgibajte noge i posjetite neke od njih.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Međugorje je popularna turistička destinacija iz koje vam neće biti nikakav problem doći do praktički bilo koje druge destinacije u Europi. Hodočasnici iz cijeloga svijeta dolaze u Međugorje da bi barem nakratko posjetili mjesto ukazanja i zauvijek sa sobom ponijeli lijepa sjećanja.

  Putujete li dalje avionom valja znati da je najbliža zračna luka za grad Međugorje - Mostar, a udaljena je 30 km. Druga najbliža je ona u Splitu od koje vas dijeli 155 km.

  Ipak, ako ste se odlučili za autobus, čije vam je stajalište daleko bliže, najpopularnije destinacije iz Međugorja su ove: Sarajevo, Mostar, Neum, Vitez, Tuzla, Kotor, Beograd, Zagreb, Split, Makarska, Dubrovnik, Ženeva, Basel, Beč, Trst, Oslo…

  Vozni red možete provjeriti na za to odgovarajućem šalteru ili pak online putem naše stranice. Ondje također možete potražiti informacije o popustima za određene kategorije putnika, npr. popusti za djecu, studente i umirovljenike. 

  Idete li, primjerice, iz Međugorja za Zagreb, najbržom linijom trebat će vam 7 sati i 15 minuta što i nije puno ako se prisjetimo da su busevi suvremeno opremljeni, imaju klimu, a nerijetko nude i WiFi. Isto vrijedi i za opremljenost buseva na linijama koje vode u druge gradove, primjerice: Sarajevo, Mostar, Split, Dubrovnik ili Beč.

  Hrvatska obiluje mjestima na moru koje svakako vrijedi posjetiti, pa ako ste u Zagrebu tijekom toplijeg perioda godine, razmotrite opciju da sjednete na bus i obiđete neka od tih mjesta. Jasno, i Crna Gora, koja se nalazi prilično blizu, nudi lijepe destinacije za odmor uz more. Na vama je samo da odaberete što vam najbolje odgovara, a autobus je tu da vas preveze od jedne točke do druge.