Polasci

Autobusni kolodvor Maglaj

Adresa Ulica 1. marta
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Maglaj

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Maglja upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Maglju najbrže se dolazi šetajući ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u propisano vrijeme.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da dogovorite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako morate u WC informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za prezalogajiti. TAXI prevoznici koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Maglja.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da predate stvari u garderobu, a potom da idete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Maglaj.

  Tako sjedeći gledajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, odnosno u unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za grada Maglja. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite sada potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Maglaj i definitivno isplanirate otpustiti se svojim putem, htjeli bismo predložiti da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. Ako ste završili s obilaskom Maglja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata možete kupiti tačno onoliko koliko želite putem našeg Vollo servisa. Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.