Polasci

Autobusni kolodvor Lukavac

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Lukavac

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Lukavcu najjednostavnije se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Lukavca posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Bez ikakve sumnje odlično bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Velika je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije u toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. U uredu za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Vozači taksija koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilaženje Lukavca. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa najbolje je da predate svoje stvari u garderobu, a potom jednostavno po posljednji put razgledati, odnosno obići Lukavac. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite stvari u garderobi na autobusnom, ili u sobi koju ste rezervirali pravo je vrijeme za grada Lukavca. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Lukavac i planirate otpustiti se dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Lukavca, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj i drugi.

  Pored intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti tačno onoliko koliko želite putem našeg servisa Vollo.

  Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam garantuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje.