Polasci

Autobusni kolodvor Ljubuški

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ljubuški

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ljubuške posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Ljubuški najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku ranoga jutra znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Uopće neupitno najidealnije bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred sobe, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je tokom putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  U uredu za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i sl..

  Vozači taksija koje vidite u blizini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Ljubuške. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga nađite, tj. kupite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa kao stvoreno je da ostavite kofere u garderobu, a potom krenete po posljednji put razgledati, odnosno obići Ljubuški. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti te sate što imate ispred sebe. Kad se riješite kofera u garderobi na autobusnom, odnosno u hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za obilazak i razgledavanje Ljubuške.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Ljubuške, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Ljubuški i planirate otpustiti se drugim putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Osim intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata imate priliku naći konkretno putem našeg Vollo.ba web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.