Polasci

Autobusni kolodvor Livno

Adresa Splitska
Broj telefona +387 63 202 169
Email ---

O Autobusni kolodvor Livno

  Kako do autobusne stanice?

  Kolodvor u Livnu na samo je 500 metara od gradskog središta. Da bi došli do kolodvora ne morate otprije poznavati grad. Najbolje će biti da pitate domaćine za upute. Neovisno prtljazi koju imate ne pomišljajte plaćati Taxi nego prošetajte tih nekoliko minuta. Posebno ako ste njegdje u centru.

  Ipak, ako vam se baš ne da pješice, a drugih opcija nemate, korisno je znati da je krajem 2016. godine, Livno dobilo licenciranu TAXI službu po cijeni od 1 KM/km. Kako do njega? Vrlo jednostavno - putem Viber ili WhatsApp usluge.

  Šta sve ima na autobusnoj stanici?

  Autobusna stanica Livno udaljena je manje od kilometra od gradskog središta. Radi se, naime, o novom kolodvoru otvorenom 2015. godine na mjestu gdje se do tada nalazila stara autobuska stanica. Uz dvanaest novouređenih perona, posjetioci grada, odnosno putnici, imaju prilike uživati u mnogim popratnim sadržajima. Primjerice, kafići i kiosci. Nabavite kakav dnevni tisak pa sjednite na kafu.

  Dolazak do same autobusne stanice nije komplikovan. Gradsko središte je maleno, a kolodvor je smješten u njegovoj neposrednoj blizini. Preko puta zgrade autobuske stanice smješten je trgovački centar PTC Forum u kojem imate nekoliko: restorana, pizzeria, kafića, dućana… Ukratko, što god da trebate naći ćete u sklopu autobusnog kolodvora, odnosno u trgovačkom centru smještenom preko puta.

  Imate par sati vremena

  Bus vam kreće za nekoliko sati, siti ste, a već ste proveli sat-dva sjedeći na kafi. Šta sad? Sad u još jedno razgledavanje. Za početak obiđite novu šetnicu uz rijeku Bistricu koja vodi sve do izvora Duman.

  Uz to šta ste u malom gradu bogate povijesti, Livno je puno divnih prirodnih fenomena pa tako osim Bistrice kroz Livno teku Žabljak i Sturba ponešto udaljenije od središta.

  Potonja je godinama u prošlost omiljeno kupalište za domaće ljude, a u slučaju da vam je to prehladna opcija, ne zaboravite jezero Mandek.

  U okolici Livna žive divlji, tj. poludivlji konji. Slobodno im se možete približiti, nahraniti ih, uživati u njihovoj slobodi i ljepoti. Trenutačno ih ima oko 150, no taj je broj u stalnom porastu. Sam grad je sve poznatiji po konjima koji postaju glavnom atrakcijom, a možete ih naći na Kruzima, višim nadmorskim visinama.

  OK, nemam prtljage, šta sad?

  Kad se smjestite u svoju sobu u hotel ili hostel, vrijeme je da odete na kakav ručak, odnosno večeru. Nakon toga, predlažemo da se uputite u neki od klubova. Livno je poznato kao popularna vikend destinacija, posebno među Dalmatincima koji ondje odlaze uživati u tamošnjim klubovima.

  U ovom bi smislu između Livna i grada “alkoholnog turizma” mogao stajati znak jednakosti jer Livno zbilja jest grad u koji mladi dolaze vikendom otpustiti kočnice, zaboraviti na sve brige i jednostavno uživati.

  U slučaju da niste dogovorili noćenje, svoju sobu možete naći već od 25 KM, odnosno za oko 100 kn. Oko slobodnih kapaciteta ne trebate brinuti, budući da se uvijek nađe praznih soba.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Nema problema želite li iz Livna stići u jedan od ovih gradova: Mostar, Tomislavgrad, Bugojno ili Sarajevo. Od kada je izgrađen novi autobusni kolodvor sve više posjetioca bira upravo bus za svoje prijevozno sredstvo u i iz grada. Ako godinama niste posjetili Mostar i njegov Stari Most, Tomislavgrad i Buško jezero, obišli Sarajevo i Bašćaršiju, sada je pravo vrijeme da to učinite!

  Vozni red i dodatne informacije oko opremljenosti autobusa, prijevoza prtljage, usporedbe prijevoznika i sl. možete pronaći putem našeg Vollo servisa, odnosno mobilne aplikacije,  a paralelno tome ispijati kafu u jednom od kafića u okolici kolodvora.