Polasci

Autobusni kolodvor Laktaši

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Laktaši

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Laktašiu najbrže se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Laktašia posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo super bi bilo da naručite TAXI prevoz da vas pokupi ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate u WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za jesti. Taksisti koje vidite oko stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Laktašia.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa kao stvoreno je da predate svoju prtljagu u garderobu, a potom krenete po posljednji put obići Laktaši.

  Upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, tj. u apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje Laktašia. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite sada uzalud potratiti taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pred kraj s obilaskom Laktašia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i ostali. Kad obiđete i upoznate Laktaši i planirate krenuti vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći ni manje ni više nego preko našeg Vollo.ba web-a. Uz masu veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje.