Polasci

Autobusni kolodvor Kupres

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kupres

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Kupresa upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Kupresu najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Svakako odlično bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako morate u WC informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u obilaženje Kupresa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa najbolje je da ostavite prtljagu u garderobu, a nakon toga idete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati Kupres. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Gledajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti to vrijeme što imate pred sobom. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, odnosno u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za razgledavanje Kupresa.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Kupresa, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Split, Zenica, Mostar i ostali. Kad upoznate Kupres i želite otpustiti se dalje svojim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg weba Vollo.net.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.