Polasci

Autobusni kolodvor Krupa na Vrbasu

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Krupa na Vrbasu

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Krupa na Vrbasuu najbrže se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Krupa na Vrbasua upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Svakako super bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili ne postoji, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to ugrabite nešto za jesti. Vozači taksija koje vidite tik do stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Krupa na Vrbasua.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da odložite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da idete po posljednji put obići, tj. razgledati Krupa na Vrbasu.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Kada se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za upoznavanje Krupa na Vrbasua.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste završili s obilaskom Krupa na Vrbasua, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Zenica, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i razni drugi. Kad obiđete i dosadi vam Krupa na Vrbasu i želite krenuti svojim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Pored značajnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti tačno onoliko koliko želite preko našeg Vollo servisa.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.