Polasci

Autobusni kolodvor Kladanj

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kladanj

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Kladnju najbrže se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Kladnja predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Definitivno odlično bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u tom trenutku najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. TAXI prevoznici koje vidite tik do stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Kladnja. Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa najidealnije je da odložite kofere u garderobu, a potom da krenete po definitivno zadnji put razgledati Kladanj.

  Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za grada Kladnja. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar taj period što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Kladnja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Valjevo, Gornja Bukovica i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Kladanj i planirate krenuti odabranim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Uz cijeli niz intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, čekaju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti baš preko našeg Vollo servisa.

  Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.