Polasci

Autobusni kolodvor Kiseljak

Adresa Josipa bana Jelačića 40
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kiseljak

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Kiseljka predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Kiseljku najbrže se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina. Svakako ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI da vas pokupi ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, zato što u glavnini ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u pošteni obilazak Kiseljka. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite kofere u garderobu, a potom idete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Kiseljak.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja. Upijajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, odnosno u apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za razgledavanje Kiseljka. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Kiseljak i planirate otpustiti se dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Kiseljka, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar i drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti upravo preko našeg Vollo servisa. Pored veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.