Polasci

Autobusni kolodvor Kasarna

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kasarna

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ilijaša upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Ilijašu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Uopće neupitno odlično bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije u toalet ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Na šalteru za informacije provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također uzmite nešto za prezalogajiti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite oko stanice na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Ilijaša.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najbolje je da predate svoje stvari u garderobu, a tada idete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Ilijaš.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, odnosno u smještaju odlično je vrijeme za razgledavanje Ilijaša. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada potratiti to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Ilijaša, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Ilijaš i zaželite otpustiti se vlastitim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka.

  Uz cijeli niz značajnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste kupiti upravo putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta.