Polasci

Autobusni kolodvor Kaonik

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kaonik

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Kaonika upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Kaoniku najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku prvih jutarnjih sati posebna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u tačno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da zakažete taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i ugovoriti prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. TAXI prevoznici koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Kaonika. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Kaonik.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog detalja. Gledajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, tj. u unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za grada Kaonika. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Kaonika, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Kaonik i želite krenuti svojim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici kupiti tačno onoliko koliko želite putem našeg weba Vollo.net. Osim značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam pruža priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.