Polasci

Autobusni kolodvor Kamenjača

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kamenjača

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi šetajući ili taksijem.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u tačno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili se ne krećete pravim područjem. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako morate na WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. U uredu za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za pojesti. TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Hadžića. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u prvom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa najidealnije je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a potom da idete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Hadžići.

  Tako sjedeći gledajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate ispred sebe. Kada se riješite kofera u garderobi na autobusnom, tj. u hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za grada Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Hadžići i poželite krenuti svojim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi.

  Pored intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći tačno onoliko koliko želite preko našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.