Polasci

Autobusni kolodvor Kakanj

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Kakanj

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Kakanju najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Kakanja posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da zakažete TAXI prevoz da dođe po vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili ne postoji, ili se ne krećete pravim područjem. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vjerojatno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe. Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  TAXI vozači koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Kakanja. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također nađite, tj. kupite nešto za jesti. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da predate kofere u garderobu, a nakon tog da uputite se po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Kakanj.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za grada Kakanja. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Kakanja, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i drugi. Kad upoznate Kakanj i definitivno isplanirate krenuti dalje svojim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Osim bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.