Polasci

Autobusni kolodvor Jajce

Adresa Jajce
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Jajce

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Jajcima najjednostavnije se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Jajca posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Svakako ponajbolje bi bilo da pozovete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana.

  Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći jeftinije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, morate li na toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu si pripremite kovanice, zato što obično ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je u aspektu putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u okolici stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u pošteni obilazak Jajca. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije kretanja autobusa kao stvoreno je da odložite kovčege u garderobu, a potom jednostavno po posljednji put razgledati i istražiti Jajce. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u caffe baru u blizini.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u kakvoj garderobi, ili pak u smještaju odlično je vrijeme za grada Jajca. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Jajca, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Bugojno, Prijedor, Travnik i razni drugi. Kad upoznate Jajce i zaželite nastaviti dalje svojim putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti ni manje ni više nego preko našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Naposljetku, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta.