Polasci

Autobusni kolodvor Istočno Sarajevo

Adresa Srpskih vladara 2
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Istočno Sarajevo

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Velika je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg TAXI prevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate na toalet ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  TAXI vozači koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Sarajeva. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da odložite kofere u garderobu, a tada idete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Sarajevo. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite stvari u nekoj od garderoba, ili u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za obilazak Sarajeva. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Sarajevo i poželite otpustiti se drugim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Uz zavidnu brojku značajnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo.ba web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta.