Polasci

Autobusni kolodvor Ilidža

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ilidža

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ilidže najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Ilidži najlakše se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da naručite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg TAXI preduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, morate li na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što obično ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okruženju stanice pa ne budite na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga uzmite nešto za jesti. TAXI prevoznici koje vidite tik do stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Ilidže.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa najbolje je da predate kofere u garderobu, a nakon tog da jednostavno po posljednji put razgledati i istražiti Ilidža. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svega. Tako sjedeći gledajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili pak u smještaju odlično je vrijeme za razgledavanje Ilidže. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i ne želite valjda sada uprskati te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Ilidža i želite nastaviti dalje odabranim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. Pretpostavimo da ste gotovi s obilaskom Ilidže, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata imate priliku pronaći upravo preko našeg servisa Vollo. Uz masu značajnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje.