Polasci

Autobusni kolodvor Hrasno

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Hrasno

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Sarajevu najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra posebna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da dogovorite taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl..

  TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Sarajeva. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za jelo. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u prvom kafiću. Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa kao stvoreno je da pustite svoje stvari u garderobu, a potom da uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati i istražiti Sarajevo.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nećete sada uprskati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Kad se riješite kofera u nekoj od garderoba, tj. u sobi koju ste rezervirali super je vrijeme za razgledavanje Sarajeva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i mnogi drugi. Kad upoznate Sarajevo i definitivno isplanirate nastaviti dalje svojim putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti tačno onoliko koliko želite preko našeg servisa Vollo. Osim veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke zaista daleke dijelove svijeta.