Polasci

Autobusni kolodvor Han Ploča

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Han Ploča

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Han Ploči najbrže se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Han Ploče predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno odlično bi bilo da naručite TAXI da dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI prevoznika. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u toalet ured za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, zato što u glavnini ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. U uredu za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za pojesti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Han Ploče.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa ono što je najbolje je da smjestite svoje stvari u garderobu, a potom idete po zadnji put obići, tj. razgledati Han Ploča. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada potratiti te sate što imate pred sobom. Nakon što se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, tj. u hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak Han Ploče.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Han Ploča i želite krenuti dalje odabranim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. U slučaju da ste gotovi s obilaskom Han Ploče, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Uz masu važnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata imate priliku naći ni manje ni više nego putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.