Polasci

Autobusni kolodvor Hadžići

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Hadžići

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da zakažete taksista da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, zato što najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  TAXI vozači koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u pošteni obilazak Hadžića. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za jesti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa najbolje je da odložite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Hadžići.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada prespavati taj period što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite prtljage u nekoj od garderoba, tj. u sobi koju ste rezervirali idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi. Kad upoznate Hadžići i želite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici kupiti upravo putem našeg Vollo servisa. Osim bitnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.