Polasci

Autobusni kolodvor Gunja Park

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Gunja Park

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Brčka upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Brčku najbrže se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku ranoga jutra znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod tada najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za toalet i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. Kada ste na šalteru za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilaženje Brčka. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena polaska autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa najbolje je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a tada krenete po zadnji put razgledati, odnosno obići Brčko.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusne stanice, ili pak u smještaju idealno je vrijeme za upoznavanje Brčka. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada uzalud potratiti taj period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Brčka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Novi Sad, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Brčko i definitivno isplanirate krenuti vlastitim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata imate priliku naći tačno onoliko koliko želite putem našeg Vollo.ba web-a. Uz zavidnu brojku veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebice ljeti, dočekuju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.