Polasci

Autobusni kolodvor Grude

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Grude

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Grudeu najjednostavnije se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Grudea upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je za jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod tada definitivno najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije u WC informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jelo. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. TAXI prevoznici koje vidite oko stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Grudea.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da ostavite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati Grude. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nemojte sada uprskati taj period što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, ili pak u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za grada Grudea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Grudea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i drugi. Kad vam dosadi Grude i poželite nastaviti dalje odabranim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg servisa Vollo. Pored veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.