Polasci

Autobusni kolodvor Gračanica

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Gračanica

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Gračanice najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Gračanici najbrže se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji hrle da bi došli na svoja odredišta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Nesumnjivo super bi bilo da pozovete i naručite TAXI da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u toalet ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a posve je izgledno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Gračanice. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate par sati do polaska autobusa kao stvoreno je da odložite kofere u garderobu, a nakon toga idete po posljednji put obići, tj. razgledati Gračanica.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada potratiti to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, tj. u sobi koju ste rezervirali odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje Gračanice.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Gračanice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Osijek i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Gračanica i planirate otpustiti se dalje svojim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste nabaviti ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku veoma važnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta.