Polasci

Autobusni kolodvor Gornji Vakuf

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Gornji Vakuf

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Gornji Vakufu najbrže se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Gornji Vakufa posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod tada najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako trebate u WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za toalet i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl..

  TAXI vozači koje vidite oko stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Gornji Vakufa. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to ugrabite nešto za jesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa idealno je da ostavite prtljagu u garderobu, a nakon toga uputite se po definitivno posljednji put razgledati i istražiti Gornji Vakuf. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svake sitnice. Gledajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada prespavati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite stvari u nekoj od garderoba, odnosno u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje Gornji Vakufa.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Gornji Vakufa, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar, Mostar i razni drugi. Kad upoznate Gornji Vakuf i zaželite otpustiti se vlastitim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti konkretno putem našeg weba Vollo.net. Osim bitnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.