Polasci

Autobusni kolodvor Gacko

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Gacko

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Gacku najjednostavnije se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Gacka najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate na WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  TAXI vozači koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Gacka. Taj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za jesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najidealnije je da odložite prtljagu u garderobu, a nakon toga krenete po posljednji put razgledati i istražiti Gacko.

  Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u garderobi na autobusnom, ili pak u unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za upoznavanje Gacka. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Gacka, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Mostar, Mostar, Nikšić, Trebinje i mnogi drugi. Kad upoznate Gacko i želite otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, čekaju interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata imate priliku kupiti tačno onoliko koliko želite preko našeg servisa Vollo.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.