Polasci

Autobusni kolodvor Foča

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Foča

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Foče predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Foči najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate u WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu si pripremite kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. TAXI prevoznici koje vidite oko stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Foče.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa najidealnije je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Foča.

  Gledajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nećete sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još ispred sebe na pladnju. Nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, tj. u hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za obilazak Foče.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Foče, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Mostar, Mostar, Nikšić, Užice i mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Foča i definitivno isplanirate krenuti dalje drugim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Uz masu bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg Vollo.ba web-a.

  Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.