Polasci

Autobusni kolodvor Donji Hadžići

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Donji Hadžići

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan za vas slobodan taksi ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije toga provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg TAXI preduzeća. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za prezalogajiti. Taksisti koje vidite oko stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Hadžića. Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a potom krenete po definitivno posljednji put razgledati Hadžići.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nećete sada baciti u vjetar taj period što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite stvari u kakvoj garderobi, odnosno u hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za upoznavanje Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Hadžići i želite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata možete nabaviti baš putem našeg weba Vollo.net. Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.