Polasci

Autobusni kolodvor Dalas

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Dalas

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Hadžićima najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina. Definitivno ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg TAXI prevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično.

  Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Hadžića. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa kao stvoreno je da pustite kofere u garderobu, a potom da krenete po zadnji put razgledati i istražiti Hadžići.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svega. Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, ili u sobi koju ste rezervirali odlično je vrijeme za razgledavanje Hadžića. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite sada uprskati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Hadžići i planirate nastaviti dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Za slučaj da ste završili s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najjefitnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti upravo preko našeg weba Vollo.net. Pored bitnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.