Polasci

Autobusni kolodvor Crna Reka

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Crna Reka

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Crna Rijeke upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Crna Rijeki najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod domaćina. Definitivno ponajbolje bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što obično ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i sl..

  Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do kretanja autobusa. TAXI prevoznici koje vidite oko stanice na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u obilaženje Crna Rijeke. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne budite na jednom mjestu. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da ostavite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga idete po posljednji put obići, tj. istražiti Crna Rijeka.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake sitnice. Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje Crna Rijeke.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Crna Rijeka i zaželite krenuti dalje svojim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Ako ste na samom kraju s obilaskom Crna Rijeke, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Bihać, Sesvete, Soblinec i još mnogi drugi.

  Pored važnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata u prilici ste nabaviti upravo putem našeg Vollo.ba web-a.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje.