Polasci

Autobusni kolodvor Čitluk

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čitluk

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Čitluku najbrže se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Čitluka upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Velika je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite iznos vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno najpovoljnijeg TAXI preduzeća. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, trebate li na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to ugrabite nešto za pojesti. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite oko stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Čitluka. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite kofere u garderobu, a potom odete po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. istražiti Čitluk.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog detalja. Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, odnosno u unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak Čitluka. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste gotovi s obilaskom Čitluka, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Bugojno, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Čitluk i zaželite otpustiti se drugim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno putem našeg Vollo-a. Uz zavidnu brojku bitnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.