Polasci

Autobusni kolodvor Cerik

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Cerik

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Ceriku najbrže se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Cerika najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI preduzeća. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako trebate na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Pri šalteru za informacije provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe.

  Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga uzmite nešto za jesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Cerika. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate par sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da smjestite kofere u garderobu, a potom da uputite se po zadnji put razgledati Cerik.

  Gledajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za razgledavanje Cerika. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nećete sada uprskati taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Cerik i planirate otpustiti se drugim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Cerika, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Slobodnica, Slavonski Brod i razni drugi.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo.ba web-a. Uz masu važnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje.