Polasci

Autobusni kolodvor Čapljina

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čapljina

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Čapljini najbrže se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Čapljine posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno najidealnije bi bilo da pozovete i naručite taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično. U uredu za informacije provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga kupite nešto za jelo. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u obilaženje Čapljine. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite kofere u garderobu, a potom uputite se po definitivno posljednji put obići Čapljina. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u obližnjem kafiću.

  Gledajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti taj period što imate ispred sebe. Kada se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi najbolje je vrijeme za obilazak Čapljine.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Čapljina i planirate krenuti svojim putem, htjeli bismo predložiti da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Čapljine, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Mostar, Mostar, Trebinje, Mokošica i ostali.

  Osim značajnih spomenika kulture u ovim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u prilici ste kupiti upravo preko našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.