Polasci

Autobusni kolodvor Čitluk

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Čitluk

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Čitluku najlakše se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Čitluka upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra nerijetko velika gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme.

  Definitivno najbolje bi bilo da zakažete taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz ranije provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je za trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Čitluka. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a tada idete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Čitluk. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Tako sjedeći gledajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti taj period što imate pred sobom. Nakon što se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, ili pak u smještaju najbolje je vrijeme za grada Čitluka.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Čitluka, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Bugojno, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i mnogi drugi. Kad upoznate Čitluk i zaželite krenuti odabranim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Osim značajnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći baš preko našeg Vollo.ba web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta.