Polasci

Autobusni kolodvor Busovača

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Busovača

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Busovači najjednostavnije se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Busovače upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina. Svakako najbolje bi bilo da zakažete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nema, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi prevoz ranije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti. Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Kada ste na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite u neposrednoj blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Busovače.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa ono što je najbolje je da spremite kofere u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Busovača.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite prtljage u nekoj od garderoba, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za upoznavanje Busovače. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti taj period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste završili s obilaskom Busovače, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Busovača i poželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo servisa. Osim važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.