Polasci

Autobusni kolodvor Bugojno

Adresa Bugojno
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bugojno

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Bugojnu najlakše se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Bugojna najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete TAXI prevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je tokom putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično. Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to nađite, tj. kupite nešto za pojesti. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u upoznavanje i obilazak Bugojna.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa kao stvoreno je da pustite prtljagu u garderobu, a nakon toga odete po zadnji put razgledati, odnosno obići Bugojno. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Opažajte, tj. upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u garderobi autobusne stanice, odnosno u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak Bugojna. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada prespavati taj period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Bugojno i želite otpustiti se dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Bugojna, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar, Mostar i razni drugi.

  Uz masu bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete pribaviti, tj. kupiti tačno onoliko koliko želite putem našeg Vollo.ba web-a.

  Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje.