Polasci

Autobusni kolodvor Brka

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Brka

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Brki najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Brke najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi stigli na svoja odredišta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra posebna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Svakako super bi bilo da zakažete TAXI da vas pokupi ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno najjeftinijeg TAXI preduzeća. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u WC informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i sl.. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste uočili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a poslije toga krenete u obilaženje Brke. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da spremite stvari u garderobu, a potom krenete po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Brka. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje Brke. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite sada potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste završili s obilaskom Brke, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u blizini nalaze gradovi: Novi Sad, Zenica, Tuzla, Osijek, Darda i razni drugi. Kad upoznate Brka i zaželite otpustiti se dalje svojim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka.

  Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata u prilici ste kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo.ba web-a. Pored važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje.