Polasci

Autobusni kolodvor Brestovsko

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Brestovsko

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Brestovsku najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Brestovska upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra značajna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da pozovete taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili ne postoji, ili se ne krećete pravim područjem. Ogromna je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod u datom momentu najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li na toalet informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Kada ste na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja.

  TAXI prevoznici koje vidite oko stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Brestovska. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoje stvari u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Brestovsko. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u caffe baru u blizini.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog detalja. Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za grada Brestovska. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nećete sada potratiti te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Brestovsko i poželite krenuti svojim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Brestovska, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar i ostali.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći baš putem našeg weba Vollo.net. Uz masu značajnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta.