Polasci

Autobusni kolodvor Brčko

Adresa Željeznička
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Brčko

  Kako do autobusne stanice?

  Autobusni kolodvor Brčko nalazi se na adresi Željeznička ulica. Udaljen je 0.9 km od središta grada, za što vam pješice treba otprilike desetak minuta. U blizini stanice Brčko možete pronaći razne smještajne kapacitete - hotele i hostele. Općenito govoreći, Bosna i Hercegovina je zemlja koja, istini na volju, ne nudi razne luksuze na svojim kolodvorima, ali upravo za tih trenutaka shvatite koliko nam je malo zbilja potrebno.

  Koristite li kombinirani tip prijevoza, ne morate brinuti. U blizini autobuske stanice Brčko nalazi se i željeznički kolodvor pa će prijelaz i daljnje putovanje biti maksimalno olakšano.

  U slučaju da imate prtljage pa trebate prijevoz od smještaja do autobusnog kolodvora ili obrnuto, svakako nije loša ideja unajmiti taxi. Cijena vožnje za kratke udaljenosti iznosi 2.49 BAM/9.60 HRK, dok je za srednje 4.49 BAM/17.28 HRK, a za one najduže udaljenosti cijena je 11.47 BAM/44.16 HRK.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici od sadržaja ćete pronaći taman ono što bi vam moglo zatrebati. Prije svega, čekaonicu, ured za informacije i kupovinu karata. Imate li pitanja u vezi karata, opremljenosti autobusa, akcija i popusta za pojedine kategorije, poput onih za djecu ili pak pitanja vezanih uz novi vozni red, najbolje će biti da kontaktirate zaposlenika na ranije spomenutom šalteru ili pak jednostavno posjetite našu web stranicu, odnosno aplikaciju gdje ćete naći sve informacije na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Kad autobus stigne na odredište i kad se riješite prtljage, vrijeme je za upoznavanje grada. Brčko je grad u sjeverno-istočnom dijelu Bosne i Hercegovine te leži na rijeci Savi. Upravo zbog svog geografskog položaja, ali i zbog privrednih i drugih kapaciteta, Brčko ima titulu privrednog i kulturnog centra Bosanske Posavine.

  Što se znamenitosti tiče, jednom kada dođete u grad svakako preporučujemo da obiđete: Fontanu mladosti, Trg mladih, Gradsku vijećnicu Brčko, Atik - Savsku džamiju i pravoslavnu crkvu uspenja Presvete Bogorodice.

  Brčanska fontana mladosti smještena je na Trgu mladih te je jedan od najpoznatijih simbola Brčkog. Sead Ekmečić izradio ju je davne 1963. Skulptura djevojčice i dječaka koji u rukama drže ribu simbolizira povezanost Brčkog i Brčaka sa Savom.

  Trg mladih u Brčkom mjesto je duže zone za šetnju, a koju možete začiniti odmorom u jednom od mnogobrojnih kafića ili pak restorana. Posjetioci se uglavnom slažu da je ovo najbolje mjesto za popiti kafu u središtu grada.

  Gradska vijećnica Brčko nalazi se na adresi Bulevar Mira 1. Izgrađena u pseudomaurskom stilu, sa mnoštvom ukrasa na zidovima, iznad prozora i vrata i sa kupolama na krovu. Cijeli je grad, naime, dobio na prepoznatljivosti zbog ovog prekrasnog zdanja koje je 2004. proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

  Atik, iliti Savska džamija već svojim imenom odaje svoju važnost. Odnosno, riječ atik na turskom jeziku znači stara, a ona to doista jest. Ne samo stara, nego i najstarija u gradu Brčkom. Davne je 1600. godine podignuta, a s godinama se razvijanjem grada razvijala i ona. Tako je od prvotno male, drvene džamije, Atik danas ipak puno ljepše i uočljivije zdanje. Osim Savske džamije, tu je i pravoslavna crkva uspenja Presvete Bogorodice - još jedno od nezaobilaznih mjesta tijekom posjeta gradu, a čija se ljepota svakome uvuče pod kožu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Neke od najpopularnijih autobusnih linija iz Brčkog vode u Njemačku, Austriju i Švicarsku. Također autobus vas vozi i u susjedne zemlje kao što su Crna Gora (Podgorica), Hrvatska (Zagreb), Slovenija (Ljubljana) i Srbija (Beograd). Zapravo, koji god grad, bilo to Sarajevo, bio grad van BiH, odaberete kao svoje sljedeće odredište koristeći našu platformu za online pregled, usporedbu i kupovinu karata jednostavno možete doći do podataka o liniji i cijenama za bus.