Polasci

Autobusni kolodvor Bosanski Brod

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bosanski Brod

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Bosanski Brodu najjednostavnije se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Bosanski Broda posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji jure da bi stigli na svoja odredišta u pravo vrijeme.

  Definitivno ponajbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  TAXI vozači koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u upoznavanje i obilazak Bosanski Broda. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekoliko sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite prtljagu u garderobu, a tada jednostavno po zadnji put obići Bosanski Brod.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kofera u garderobi na autobusnom, ili u unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za grada Bosanski Broda. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Bosanski Broda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i drugi. Kad obiđete i upoznate Bosanski Brod i želite otpustiti se dalje drugim putem, htjeli bismo predložiti da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka.

  Osim bitnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti upravo putem našeg servisa Vollo.

  Na kraju, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.