Polasci

Autobusni kolodvor Bosanska Gradiška

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bosanska Gradiška

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Bosanskoj Gradiški najjednostavnije se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Bosanske Gradiške najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI prevoz da dođe po vas ispred hotela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije toga provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put. Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također uzmite nešto za pojesti. Taksisti koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u razgledavanje i upoznavanje Bosanske Gradiške. Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa kao stvoreno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga odete po zadnji put obići Bosanska Gradiška.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nemojte sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate ispred sebe. Kada se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili pak u apartmanu, ili hotelskoj sobi najbolje je vrijeme za razgledavanje Bosanske Gradiške.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Bosanska Gradiška i želite otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Za slučaj da ste završili s obilaskom Bosanske Gradiške, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i razni drugi.

  Pored veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke dalje kutke svijeta.