Polasci

Autobusni kolodvor Bileća

Adresa Kralja Petra I Oslobodioca 15
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bileća

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Bileći najlakše se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Bileće posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem. Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li u WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite tik do stanice na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Bileće. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa najbolje je da odložite prtljagu u garderobu, a potom uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Bileća. Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada uzalud potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate još ispred sebe na pladnju. Nakon što se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili u sobi koju ste rezervirali odlično je vrijeme za obilazak Bileće.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Bileća i želite otpustiti se vlastitim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. Za slučaj da ste završili s obilaskom Bileće, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, Mokošica i drugi.

  Uz cijeli niz intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti tačno onoliko koliko želite putem našeg Vollo servisa.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.