Polasci

Autobusni kolodvor Bijeljina

Adresa Bijeljina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bijeljina

  Kako do autobusne stanice?

  U mjestu Bijeljina autobuska stanica nalazi se na adresi Meše Selimovića 1. Ako ste u centru grada nemate apsolutno nikakve brige oko dolaska na autobusni kolodvor. Naime, isti se nalazi na manje od 250 metara udaljenosti od gradskog središta. Idete pješice? Nema problema, riječ je o svega tri minute šetnje pa vam čak ni prtljaga neće predstavljati problem.

  Za one koji se trenutno ne nalaze ondje, a planiraju svoj posjet, naglasimo da je to grad u sjeveroistočnom dijelu Bosne. Ono što je posebno zanimljivo jest da tamošnja Narodna biblioteka, osnovana 1932., sadrži skoro 100 000 naslova. Osim tog, Muzej Semberije osnovan je 1970., a pruža poseban osvrt na bogata arheološka nalazišta na njenom tlu.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici možete pronaći: bankomat, kiosk, mjenjačnicu, parking te shopping centar/supermarket. Nemate problem ako ste zaboravili podići novac. Niti ako ste smetnuli s uma da trebate u mjenjačnicu. Također, u slučaju gladi ili žeđi pri ruci su vam kiosk i supermarket, a ako ste imali prijevoz do kolodvora, vaša pratnja svoj automobil može parkirati na parkingu kolodvora.

  Što bi vam još uopće moglo zatrebati na autobuskom kolodvoru? Imate li knjigu u torbi još samo nedostaje da ju izvadite i čekajući na autobus zaplovite u jedan drugi svijet. U slučaju da niste raspoloženi za čitanje, pred vama je prava prilika za odmor.

  K tome, želite li kupiti kartu za autobus za nastavak svoga putovanja, a ne da vam se čekati u redu na kolodvoru pretražite željenu rutu na našoj stranici te ondje potražite više informacija. 

  Imate par sati vremena

  Nalazite se u Bijeljini i imate par sati vremena? Odlično! Sada je dakle pravi čas da posjetite etno selo Stanišić osnovano 2003., a u kojem se razlikuju dvije cjeline. Prva od njih prikazuje svjetovni život te je izgrađena od drveta, a druga je duhovnog karaktera te je predstavljena kroz srednjovjekovnu arhitekturu izgrađenu u kamenu.

  U slučaju da niste spremni napuštati samu Bijeljinu, a etno selo se nalazi 3 km izvan nje, predlažemo da obiđete sljedeće Manastir Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, kao i Muzej Semberije.

  U prvom se slučaju radi o novosagrađenom manastiru u samom centru Bijeljine, u kojemu se u hramu ispred oltara nalaze čestice moštiju Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Sisoja Velikog. Posebna vrijednost ove manastirske crkve proizlazi iz kopije čudotvorne ikone Trojeručice.

  Što se pak tiče Muzeja Semberije, on se nalazi u najstarijoj zgradi u gradu, a tamošnja etnološka izložba obuhvaća sve predmete vezane za narodni život sela Semberije, kao i starogradsku kulturu Bijeljine. Izložba obuhvaća cjelokupnu povijest Bijeljine - od prvog spominjanja 1446. godine sve do 20. vijeka. Osim tog, imaju i izložbu fotografija starih građevina, starih predmeta i naoružanja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Neovisno kojim putem dalje planirate ići, autobusni kolodvor u Bijeljini svakako će vam dok ste još u gradu pružiti sve potrebne usluge na jednom mjestu. Zanimaju li vas detaljnije informacije u vezi autobusnih karata, odnosno želite li pregledati novi vozni red, usporediti prijevoznike i odabrati za sebe idealnu opciju svakako vam predlažemo da željenu liniju pretražite na našoj Vollo platformi.