Polasci

Autobusni kolodvor Bihać

Adresa
Broj telefona +387 37 311 939
Email ---

O Autobusni kolodvor Bihać

  Kako do autobusne stanice?

  Autobusni kolodvor Bihać smješten je na adresi Put Armije Republike. Udaljen je samo 1 km od gradskog središta, za što vam treba otprilike deset minuta pješice ovisno o brzini hoda. Bihać je inače grad i središte istoimene općine koja pokriva područje veličine 900 km², a smješten je na području Bihaćkog polja, podno planina Plješevice i Grmeč i brda Debeljača.

  Ovisno o tome gdje ste smješteni birajte svoj prijevoz do Autobusne stanice Bihać. Na području Bihaća imate nekoliko Taxi prijevoznika, poput “Taxi Bratić Bihać” koji je konstantno dostupan, a slovi za jednog od cjenovno najpovoljnijih.

  Najbolja i najjeftinija je opcija dakako prijevoz u vlastitom angažmanu, odnosno obitelj i prijatelji. No budući da nismo svaki put u situaciji organizirati si takvu vrstu prijevoza, posebno tijekom putovanja, ovo je kada govorimo o Bihaću najlogičnija alternativa.

  Šta sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobuskoj stanici, odnosno kolodvoru Bihać uz perone na koje pristižu i s kojih polaze autobusi, pronaći ćete skromnu čekaonicu i toalet. Od sadržaja koji se nalaze blizu same kolodvorske zgrade imate na raspolaganju benzinsku postaju na kojoj možete potražiti nešto da si utažite glad i žeđ. Također, u slučaju da trebate čekati sat/dva da bus krene, a preumorni ste za šetnju, kupite si kakvu križaljku, časopis ili novine kojima ćete si skratiti vrijeme čekanja. Okej, internet je svakako najpopularnija opcija, ali nekada valja napraviti odmak i zabaviti se malo drugačijim sadržajem.

  Imate par sati vremena

  Nije neka filozofija složiti se da je Bihać lijep, no jednom kada stignete u taj grad pitanje je od kuda početi svoje razgledavanje, odnosno kako najbolje iskoristiti vrijeme koje imamo na raspolaganju. Mi vam stoga donosimo popis nekih od nama interesantnih znamenitosti: Kapetanova kula, Džamija Fethija, Kameno turbe, Bihaćki Bedem, Konak itd.

  Ljubitelje adrenalina i avanture definitivno će više zanimati rafting na Uni, a zaljubljenike u prirodu veselit će posjet Nacionalnom parku Una. Površina nacionalnog parka iznosi 19.800 hektara, a to je područje nacionalnim parkom proglašeno 2008. godine.

  Posjetite li Bihać zimi, uz malo sreće i puno snijega, bit ćete u prilici skijati na nedavno obnovljenom Oštrelju. Ljeti je pak jedno od najzanimljivijih događanja Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”. Tokom festivala koji traje ukupno deset dana, svaki se dan prikazuju dvije predstave dok su preko dana organizirane različite aktivnosti za djecu i mlade.

  OK, nemam prtljage, šta sad?

  Jednom kad se rješite prtljage konačno je vrijeme da neometano uživate u gradu. Posjetite neke od restorana koji nude tradicionalnu kuhinju, prošetajte i razgledajte grad i njegove znamenitosti.

  Svakako je doživljaj uživati u ručku u nekom od restorana na Uni. U tom vam slučaju preporučujemo: Čardak na Uni, odnosno restoran Mlin. Bosanski lonac kojega u većini restorana možete probati za okvirnih 5,5 KM zvuči kao dobra ideja, zar ne? Osim tog specijaliteta, Bosna i Hercegovina može se pohvaliti i brojnim drugima. Uzmimo za primjer ćevabdžinice. Bila bi šteta da dok ste u Bosni i Hercegovini zaboravite pojesti ćevape s lukom. Vjeruje da koliko ih god pažljivo pripremali, ćevapi nigdje nemaju isti okus kao ondje. :)

  Kamo dalje s autobusne stanice?

  Iz Bihaća dalje možete posjetiti neko od mjesta ili pak gradova u BiH: Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar… Ako ste se ipak zasitili Bosne i Hercegovine te biste htjeli da se vaše putovanje nastavi van granica, nemate problem. Iz Bihaća vozi mnogo međunarodnih linija, ponajprije u susjedne države kao što su: Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Slovenija, ali i dalje.

  Vozni red, akcije, popuste za pojedine kategorije (djeca, studenti, umirovljenici), usporedbu prijevoznika i informacije vezane uz kupovinu karata možete dobiti putem našeg Vollo servisa, odonosno aplikacije.