Polasci

Autobusni kolodvor Barevo

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Barevo

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Bareva upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Barevu najjednostavnije se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksija. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate na WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u obilaženje Bareva. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite prtljagu u garderobu, a potom da krenete po definitivno zadnji put razgledati, odnosno obići Barevo.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, odnosno u smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje Bareva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Barevo i zaželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Bareva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Bugojno, Prijedor, Travnik i razni drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste naći konkretno putem našeg Vollo servisa. Osim intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, dočekuju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.