Polasci

Autobusni kolodvor Bare

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bare

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Sarajevu najlakše se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da pozovete i naručite TAXI da vas pokupi ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u tom trenutku uvjerljivo najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate na WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Kada ste na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za jelo. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilaženje Sarajeva. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na glavnu stanicu za autobuse tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati prije kretanja autobusa najidealnije je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga jednostavno po posljednji put obići Sarajevo. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja. Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u kakvoj garderobi, odnosno u apartmanu, ili hotelskoj sobi pravo je vrijeme za grada Sarajeva. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite valjda sada prespavati to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Sarajevo i planirate krenuti dalje odabranim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici naći baš preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.