Polasci

Autobusni kolodvor Banja Luka

Adresa Braće Podgornika
Broj telefona +387 51 922 000
Email ---

O Autobusni kolodvor Banja Luka

  Kako do autobusne stanice?

  Autobusni kolodvor Banja Luka nalazi se na adresi Braće Podgornika. Udaljenost kolodvora od centra grada iznosi 2,8 km, a što je samo 7 minuta vožnje automobilom. Ako nemate obitelj ili prijatelje uz sebe koji vas mogu odbaciti do autobusnog kolodvora, u tome se slučaju poslužite Taxi uslugom.

  U gradu Banja Luka naći ćete nekoliko taxi prijevoznika, stoga ne brinite čak ni ako ga u zadnji čas naručujete.

  S druge strane, definitivno vam ne bismo preporučili da idete pješice od centra do AK Banja Luka jer pješačiti gotovo 3 km, kada su vam ruke, vjerujemo, pune prtljage nije neka sretna opcija. Za druge solucije, poput gradskog prijevoza, točnije korištenja gradskog autobusa, najbolje da se raspitate kod mještana. Oni će vam što se tiče cijena i redovitosti toga prijevoza, kao i linija koje vam odgovaraju znati najbolje pomoći.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Autobusna stanica Banja Luka prometuje od 0 do 24 tokom cijele godine. Od sadržaja na autobusnom kolodvoru naći ćete ono najosnovnije: toalet (koji se plaća) i kafić. U blizini stanice Banja Luka pronaći ćete hotele i hostele pa u slučaju da niste ranije rezervirali svoj smještaj, a nije vam bitno da ste u neposrednoj blizini centra, raspitajte se ondje.

  Banja Luka je pokrivena s velikim brojem međugradskih i internacionalnih linija. Prema tome, sva su veća mjesta i svi veći gradovi u BiH pokriveni autobusnim prijevozom iz Banja Luke. Mnoštvo linija iz Banja Luke također svakodnevno polazi za Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

  Perona na AK Banja Luka definitivno ne manjka. S njih 25 svakoga dana, ovisno o dobu godine, polazi i do 300 autobusa, iliti nekoliko tisuća putnika.

  Ogladnite li od puta ne brinite. U neposrednoj blizini AK Banja Luka nalaze se restorani: Barbecue i Putnik. Što se kafića tiče, najbliži autobusnom kolodvoru je AS, dok je Princip malo dalje, točnije nalazi se preko puta Taxi stajališta što vam u slučaju da trebate Taxi prijevoz zapravo može biti idealan kutak za uhvatiti malo mira i popiti kavu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da imate par sati vremena za obilazak grada Banja Luka predlažemo da se prošetate najpoznatijim banjalučkim šetalištem - Gospodskom ulicom, odnosno ulicom Vaselina Masleše. Nadalje posjetite primjerice: tvrđavu Kaštel - najstariji povijesni spomenik u gradu Banja Luka i Muzej pozorišnih lutaka.

  Ako vam nakon ovoga obilaska ostane dovoljno vremena svakako se zaputite u Etno selo “Ljubačke doline”. Njegova je primarna zamisao da bude muzej na otvorenom te da kao takav prikazuje život jedne zadruge, kao i tadašnju arhitekturu i pokućstvo sa kraja 19. i prve polovine 20. st.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Bliži li se vaš posjet kraju vrijeme je da razmislite o kakvoj novoj destinaciji. Želite li se zadržati u BiH predlažemo vam neka od sljedećih mjesta, odnosno gradova: Sarajevo, Zenica, Međugorje, Tuzla samo su neke od lokacija koje u Bosni i Hercegovini vrijedi posjetiti.

  Odlučite li se na Sarajevo posjetite Baščaršiju, prošetajte Ferhadijevim šetalištem koje se prostire od Sebilja u centru Baščaršije do Vječne vatre u centru grada, zatim Veliku avliju poznatu i kao Jevrejska četvrt.

  Zenica se nalazi u samom središtu BiH te je vjerojatno da je po tome i dobila ime. Prošećite gradom. Zavirite u park prirode Tajan, posjetite gradski muzej, stadion Bilino polje, klub ekstremnih sportova Scorpio Tours. Neovisno dobi i interesu, svatko će u Zenici pronaći nešto za sebe za upotpuniti si dan i doživjeti kakvo novo iskustvo.

  Idete li u Međugorje, vjerujemo da vam ga ne trebamo posebno predstavljati. Nema nikakve sumnje da je Međugorje posebno popularno među turistima i to ne samo iz okolnih zemalja, nego iz cijeloga svijeta. Jasno da bi svatko trebao barem jednom posjetiti ovo mjesto pa evo vam idealne prilike u slučaju da ne znate gdje nastaviti svoje putovanje.

  Tuzla je bogata interesantnim sadržajima, a jednom kada ju posjetite, neovisno bilo to sada ili kakvom drugom prilikom, obiđite: Međunarodnu galeriju portreta, Slanu Banju, Trg Slobode i Panonsko jezero.

  Ako ste se zasitili BiH, točnije grada Banja Luka, uskočite u novi autobus. Naime, na tek koji sat vožnje autobusom posjetite ove države: Hrvatska, Crna Gora ili Srbija. U RH obiđite grad Zagreb, zatim Osijek, Rijeku, Pulu , Split... što god do sada niste imali prilike vidjeti.

  Isto vrijedi i za Crnu Goru i Srbiju za slučaj da ste posjetili Podgoricu i Beograd, vrijeme je da proširite svoje vidike u tim zemljama. Vozni red, popuste, usporedbe prijevoznika, dostupne linije, detaljne informacije o ruti - sve to i još mnogo, mnogo više možete naći na našoj Vollo stranici ili putem naše aplikacije.