Polasci

Autobusni kolodvor Bačići

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Bačići

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najjednostavnije se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u tačno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Svakako odlično bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno ne postoji, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cifru vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, trebate li na toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i sl.. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  TAXI vozači koje vidite oko stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Sarajeva. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također ugrabite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekoliko sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Sarajevo.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog detalja. Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate još ispred sebe na pladnju. Kada se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili pak u apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za upoznavanje Sarajeva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Sarajevo i definitivno isplanirate krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebice ljeti, dočekuju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata možete nabaviti tačno onoliko koliko želite preko našeg Vollo.ba web-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.