Polasci

Autobusni kolodvor Babino Selo

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Babino Selo

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Babino Sela upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Babino Selu najlakše se dolazi šetajući ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku ranoga jutra znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako imate priliku kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod tada cijenom najpristupačnijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako morate u toalet informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a veoma je izgledno će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  TAXI vozači koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u pošteni obilazak Babino Sela. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za prezalogajiti. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okolici stanice pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najbolje je da smjestite stvari u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno posljednji put obići, tj. istražiti Babino Selo.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite stvari u garderobi na autobusnom, ili pak u unajmljenoj sobi super je vrijeme za razgledavanje Babino Sela. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Babino Sela, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Prijedor, Travnik i drugi. Kad vam dosadi Babino Selo i planirate krenuti odabranim putem, htjeli bismo predložiti da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Pored značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg Vollo-a.

  Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.