Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Zagreb.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Zagreb, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Zagreb

  Udaljenost Sarajevo - Zagreb iznosi 404 km, a da biste prešli taj put potrebno je otprilike 7 sati i 45 minuta. S obzirom na to da se radi o veoma popularnoj liniji, ili tačnije rečeno o turistički veoma popularna dva grada autobusi do njih polaze svakodnevno.

  Unatoč prilično dotrajaloj prometnoj infrastrukturi na području Bosne i Hercegovine i shodno tome ponešto dužem trajanju putovanja, neočekivanih zastoja u pravilu nema. Nadalje, suvremeno opremljeni autobusi odgovaraju međunarodnim standardima, a imaju: klimu, dodatni prostor za prtljagu, TV prijamnike, nerijetko i WiFi.  

  Lista prijevoznika Sarajevo - Zagreb

  • Croatia Bus d.o.o.

  Autobusni kolodvor Sarajevo

  U Sarajevu je autobusni kolodvor smješten na adresi Put života 8. Udaljen je tek nešto manje od kilometar i pol od gradskog središta pa vam treba otprilike 15ak minuta da od središta dođete do autobusnog kolodvora i obratno.

  Na samom AK Sarajevo od sadržaja ćete pronaći: toalet, bankomat, prostor za odlaganje prtljage i kafić. Ogladnite li u blizini kolodvora ćete pronaći fast food Zmaj, a nedaleko je njega parking te hoteli i hosteli.

  U slučaju da ste ranije rezervirali smještaj bliže samome središtu ili na nekoj drugoj lokaciji u gradu valja znati da je tramvajska stanica udaljena 0,7 km, a centralna željeznička stanica 0,8 km.

  Putovanje Sarajevo - Zagreb

  Put Sarajevo - Zagreb traje ponešto duže u odnosu na kilometražu koju imate prijeći. Razlog oduljenom putu jest taj da su ceste na području BiH nešto lošije kvalitete, a što čini vožnju ponešto sporijom. Za otprilike 400 km dug put trebat će vam gotovo 8 sati. Tačnije, 7 sati i 45 minuta.

  Autobusni kolodvor Zagreb

  Autobusni kolodvor Zagreb nalazi se na adresi Avenija Marina Držića 4. Iz Zagreba autobusne međugradske linije voze prema brojnim hrvatskim gradovima, a mnogo je i međunarodnih linija poput onih za: Njemačku, Austriju, Italiju, Švedsku, Sloveniju itd.

  Kolodvor u Zagrebu nalazi se automobilom svega koju minutu od centra grada. Iako zbog blizine i nema nekog razloga da idete tramvajem, odlučite li se na to znajte da vas od Glavnog kolodvora dijele samo tri stanice.

  Sadržaj AK Zagreb je raznolik te ima sve šta vam je potrebno prije puta. Kioske, pekaru, kafiće, bankomate, mjenjačnicu, toalete, poštu i unutarnju čekaonicu. Na prvom se katu nalaze šalteri za prodaju karata i onaj za informacije. Smještajni kapaciteti poput: hotela, hostela i apartmana nalaze se u blizini kolodvora.

  Samo mala napomena: ako ste se iz nekog razloga ipak odlučili na kupovinu karata na šalteru, prije nego stanete u red obratite pažnju na način plaćanja. Na nekim je šalterima moguće isključivo kartično plaćanje.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Zagreb

  Na relaciji Sarajevo - Zagreb autobusi su suvremeno opremljeni te udovoljavaju međunarodnim uvjetima za autobusni prijevoz putnika. Ovo zapravo znači da nude sve potrebne pogodnosti poput: klima uređaja koji regulira temperaturu autobusa, svjetlo i zvučnik iznad sjedala putnika kao i prostor za eventualno odlaganje ručne prtljage. Nadalje, donji prostor za pohranu kofera, TV prijamnike, a sve češće i WiFi pristup internetu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Sarajevo - Zagreb

  Nema sumnje da je unatoč ponešto lošijim prometnicama na području BiH autobus i dalje idealno prijevozno sredstvo na ovoj liniji. Razlog tomu je jednostavan - jednake vas ceste čekaju i ako idete autom, a sam prijevoz će vas koštati više. Sa svim je drugim prijevoznim sredstvima otprilike isto - koštat će vas više, ne samo novaca nego i vremena. Vlak je za to dobar primjer.

  Gradovi i mjesta kojima prolaze autobusi na liniji Sarajevo - Zagreb

  Na putu do Zagreba autobus prolazi sljedeća mjesta i gradove: Vitez, Travnik, Jajce, Banja Luka, Bosanska Gradiška itd. Putujući posmatrajte okolinu, čitajte kakvu knjigu, i slušajte omiljenu muziku.

  O Sarajevu

  Upišete li Sarajevo izbacit će vam niz znamenitosti i stvarno Sarajevo ih je puno. Od Baščaršije, Tunela, Vrela Bosne, Pionirske doline, Muzeja Sarajeva, Latinskog mosta, Vijećnice… Ovisno koliko ostajete u gradu napravite plan da vidite sve one znamenitosti koje nikako ne želite propustiti.

  Dok ste u gradu kušajte što više hrane i slastica koje nećete biti u prilici isprobati kući. Hurmašice uz kafu, halva, ćevapi u lepinji s lukom i kiselim mlijekom, pite… Popis nema kraja, a tako i okusi koje ste ondje u prilici isprobati.

  O Zagrebu

  Po dolasku u Zagreb prvo se smjestite u svoj smještaj i odložite prtljagu, a onda se prošetajte i sjednite negdje na kafu ili kakav ukusan zalogaj. Od povijesno-kulturnih blaga u Zagrebu obiđite Gornji i Donji grad te prekrasne prirodne oaze poput: Maksimira, Bundeka i Jaruna. Odvažnijima preporučujemo izlet na Medvednicu i slasan ručak u jednom od tamošnjih planinarskih domova.

  Kad se zasitite Zagreba sjednite na autobus pa krenite putem jednog od sljedećih gradova: Pula, Split i Dubrovnik. No stanite na tren. Prije putovanja, tj. prije nego stvarno kupite svoje karte za autobus provjerite kolika je cijena karata, kao i imate li pravo na kakav popust. Također, provjerite vozni red, usporedite prijevoznike i tada odlučite koja je od opcija za vas najbolja.