Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Sarajevo i Vitez.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Sarajevo, BA Za: Vitez, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Sarajevo - Vitez

  Na put između ova dva grada bus polazi iz dana u dan po 1 put. Vozeći se iz Sarajeva do Viteza čeka vas mirna vožnja autobusom. Na relaciji ćete provesti tek nekoliko časova, a tokom kojih 77,8 km cestovnog puta ostavljate za sobom do povratka.

  Za putovanje nam treba prosječno 1 sat i 1 minut, a taj period odmarajte, tj. zurite kroz prozor. Autobusni polasci već od 06:00 garantiraju nam da stignemo na autobusnu stanicu u pravo vrijeme.

  Od različitih prevoznika koji prelaze ovu distancu prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Mnoštvo prevoznika momentalno garantira i cijelo bogatstvo linija na kojima voze autobusi te imate slobodu tempirati svoj dolazak u Vitez u vremenu kad vam najbolje odgovara.

  Tok vožnje i broj zaustavljanja ovise o busnom prevozniku i odabiru puta, a uglavnom se kombinuju nove i stare ceste kako bi prevozničke firme omogućile turistima pravoklasnu vožnju. Tokom vožnje autobusni prevoznik staje u prosjeku 1 put, a ta stajanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi popili brzinsku kavu.

  Za jedan smjer kartu po najjeftinijoj cijeni u ponudi ima tvrtka CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cijeni od 12.34 BAM.

  Za opsežnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata upitajte zaposlenika zaduženog za informacije. Zapamtite da se popusti nerijetko odobravaju na neke kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i umirovljenike. Središnja autobusna stanica Sarajevo nudi svojim domaćinima i gostima da provjere novi vozni red, prema tome ovdje navodimo tek da autobusna preduzeća na liniji voze od 06:00 do 06:00.

  Lista prijevoznika Sarajevo - Vitez

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Sarajevo

  Ukoliko uranite na autobusnu stanicu Sarajevo, ne ulazite odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade stanice prošećite koju ulicu dalje kako bi osjetili grad još ovo malo vremena što imate.

  Kad smo već kod autobuske stanice pametno je osigurati si i koju marku više za potrebe WC-a, jer nije zabavno sa 50KM plaćati toalet tek koju marku. Za početak ipak, ostavite svoje torbe u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno odvojiti kovanice.

  Naime, u okruženju stanice nalazi se zavidan broj šarolikih sadržaja i usluga. Zaista, svačega oko stanice ima, počevši od fast food objekata pa do drogerija. Kada se riješite stvari, a za slučaj da vam se ne pije kava potražite kakav lounge bar i ondje guštajte do polaska busa.

  Putovanje Sarajevo - Vitez

  Imate li priliku birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to zato jer je put njom lagodniji i bezbjedniji te ćete na taj način brže stići. Najveći dio prevoznika u Vitez ulazi za okvirno 1 sat.

  Vrijeme putovanja ovisi o tipu ceste kojom idete, ali sasvim očito i o usputnim stajalištima. Stane li bus na benzinskoj pumpi ovo u prosjeku traje 15 minuta, tačnije za toliko oduljuje vaš dolazak u Vitez.

  Napominjemo da su cijene svih proizvoda bez sumnje skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na obične gradske dućane. No, tokom stajanja barem imate dosta vremena da si uzmete za pojesti ili da pročitate u miru koju stranicu novina/časopisa.

  Autobusna stanica Vitez

  Glavna autobusna stanica svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da odahnu u jednome od obližnjih birceva i usput si kupe kakav ukusan zalogaj. Po dolasku na autobusnu stanicu stavite torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad ili mjesto u koje ste taman zakoračili pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i spomenike kulture te najvažniji trg u Vitezu.

  Nadalje, po pronalasku prenoćišta uzmite stvari iz garderobe i krenite putem smještaja, a kad se smjestite možete praktički bilo šta i to kako god želite, na primjer, odmoriti pa razgledavati, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati. Upoznajte domaćine i informišite se o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja.

  Oprema autobusa na relaciji Sarajevo - Vitez

  Autobusna preduzeća teže međunarodnim standardima tokom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema ne iznenađuje. Autobusi koji idu od Sarajeva do Viteza opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj uređaj da se napuni.

  WiFi u busu je nešto na što se nije zgodno apsolutno oslanjati, jer je nerijetko signal preopterećen zbog puno osoba u vozilu. Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je više iznimka nego pravilo pa se ne pouzdajte previše na tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Sarajevo - Vitez

  Relacija Sarajevo - Vitez pokrivena je razno raznim oblicima prevoza, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa s ostalim oblicima prevoza. Najčešća prevozna sredstva na liniji su: automobil, autobus, voz i avion.

  Voz nije nezamjenjivo rješenje jer nužno podrazumijeva biranje između samo par potencijalnih linija, a osim tog su karte za željenice osjetno skuplje. Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između gomile dnevnih polazaka te sigurnost i udobnost vožnje. Lični automobil se može činiti kao idealno rješenje za prevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na značenju prisjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine.

  Zračna kilometraža je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je znatna prednost aviona nad busem, no ići avionom znači izdvojiti više novca za kartu u odnosu na bus. Negativnost aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prevozom do gradskog središta, naime, aerodromi se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Sarajevo - Vitez

  U svakom slučaju, vozeći se autobusom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Sarajeva do Vitez proći ćete: Kiseljak, Busovača, Bila i Travnik. Dok putujete u prilici ste promatrati područja koja prolazite, jer tako zapravo momentalno dobijete ideju o drugom gradu kojega nastojite upoznati.

  O Sarajevu

  Grad ćete ponajbolje upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Zanemarite uobičajeni javni prevoz, jer ste došli upoznati Sarajevo, a da biste to i napravili morat ćete se malo umoriti. Prije svega, po stizanju u Sarajevo prije kretanja u avanturu se odmorite, a za to je lounge bar super izbor pošto ondje možete bez žurbe popiti piće.

  Svakako, gradski centar prvo je što treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede drugi stari i oni noviji spomenici Sarajeva. Brojne galerije i muzeji odredišta su u Sarajevu na kojima doznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih tuđih istorija i načina života.

  U slučaju da ste gladni idite putem do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na mnoge restorane.
  Grad Sarajevo je u blizini gradova: Zenica, Tuzla, Mostar i Bugojno.

  O Vitezu

  Ovaj grad je “natrpan” istorijom i kulturom - sve od crkvi, džamija i drugih sakralnih objekata do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma. U Vitezu i oko njega ćete otkriti puno gotovo magično lijepe prirode i parkova. Vitez je za mnoge turiste velika želja i davni san pa zato predlažemo da se odmah uputite u njegovo obilaženje.

  Naime, vodiči u Vitezu nisu apsolutno neophodni. Uz uvjet da ste barem osrednje poduzetni sigurni ste i bez turističkih pratitelja.

  Promišljate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije izvan Bosne i Hercegovine: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Vitez je okružen sljedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i Mostar.